ΝΕΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ DOTSOFT ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η DOTSOFT ΑΕ υπέγραψε νέα σύμβαση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Το Διαδίκτυο του Πολιτισμού: Ενσωματώνοντας Τεχνολογία RFID στο Μουσείο».

Αντικείμενο του έργου είναι η Προμήθεια Εξοπλισμού Radio Frequency Identification (RFID) για τις ανάγκες του έργου «Το Διαδίκτυο του Πολιτισμού: Ενσωματώνοντας Τεχνολογία RFID στο Μουσείο» που υλοποιεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με κωδ. Πράξης MIS 5072497, στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» - ΕΣΠΑ 2014-2020 με Κωδικό ΟΠΣ 2076 του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Το έργο περιλαμβάνει αναγνώστες, κεραίες και εκτυπωτή UHF RFID.

Στα πλαίσια του έργου, κάθε έκθεμα θα είναι εφοδιασμένο με μία μοναδική RFID ετικέτα και η θέση του θα ελέγχεται συνεχώς μέσα από ένα πυκνό δίκτυο από RFID αναγνώστες. Έτσι, όταν ένα έκθεμα μετακινείται, π.χ. για να διεξαχθεί μία εργασία συντήρησης, η μετακίνηση καταγράφεται από το σύστημα ταυτόχρονα με το προσωπικό που μετακίνησε το έκθεμα. Επιπλέον, η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθούν από την ομάδα έργου πρωτότυπες μέθοδοι ιχνηλάτησης της ροής των επισκεπτών του Μουσείου.

Κοινοποίηση άρθρου