Greek

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ DOTSOFT – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμους Δράμας και της DOTSOFT για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής παρακολούθησης και τηλεμετρίας με δυνατότητα ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων που σχετίζονται με το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης, καθώς και την ποιότητα/ ποσότητα των τοπικών υδάτων της περιοχής.

Η συλλογή των δεδομένων θα πραγματοποιείται με την εγκατάσταση σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής παρέμβασης, τηλεματικών μετρητικών συστημάτων αισθητήρων, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες και θα τις προωθούν με την βοήθεια ασύρματων ευρυζωνικών ζεύξεων προς το Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης (ΚΣΔ), όπου και θα απεικονίζονται σε ειδικό dashboard.

 

Τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα από όλους τους ενδιαφερόμενους (πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοτική αρχή, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ), ενώ θα παράγονται αυτοματοποιημένα έκτακτες ανακοινώσεις σε περίπτωση επιβλαβών για τη Δημόσια Υγεία φαινομένων όπως ρύπανση, υψηλές θερμοκρασίες κ.λ.π.

 

Η συλλογή, ανάλυση, απεικόνιση και επεξεργασία στοιχείων αφορά κυρίως στα παρακάτω υποσυστήματα:

 

 • Μετεωρολογικά δεδομένα
 • Μέτρησης Ποιότητας Πόλης
 • Μέτρησης Ποιότητας/Ροής Υδάτων
interr

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME THN ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Νέα συνεργασία της ένωσης εταιρειών DOTSOFT – ΕΞΕΛΙΞΙΣ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για τη μελέτη των αναγκών των χρηστών, τη μελέτη του προσδιορισμού προδιαγραφών της πιλοτικής εφαρμογής & τη μελέτη αξιολόγησης αποτελεσμάτων πιλοτικής δοκιμής πλατφόρμας» στο πλαίσιο της πράξης με ακρωνύμιο ΝΑΥΣ, του χρηματοδοτικού πλαισίου INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020» σύμφωνα με την από 19/02/2020 υπογεγραμμένη σύμβαση.

Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη δημιουργία, λειτουργία και αξιοποίηση μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών και δημοπρασιών και τη διαμόρφωση ενός διαλειτουργικού συστήματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης της εξυπηρέτησης των εφοδιαστικών αλυσίδων της κρουαζιέρας με στόχο τη βελτίωση των διεπαφών και της επικοινωνίας, ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνικών και τεχνολογιών αιχμής καθώς και προώθηση των βιώσιμων μεταφορών.

smartcities2020

H DOTSOFT ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ #smartcities20

Υλοποιώντας τη στρατηγική μας για την Ανάπτυξη και την Υλοποίηση Λύσεων Έξυπνων & Βιώσιμων Πόλεων συμμετέχουμε ως χορηγοί στο 8ο Smart Cities Conference. και σας καλούμε να συζητήσουμε καινοτόμες προτάσεις.

 

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 • Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Ευγενίδου

 

Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας καινοτόμες προτάσεις.

 

Αναλυτική πληροφόρηση μπορείτε να βρείτε στο https://www.smartcitiesconference.gr/

SAFe-BUS

Με την νέα εφαρμογή SAFe-BUS μπορείτε να διαχειριστείτε με ασφάλεια και αποτελεσματικά τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο.

 • Προσφέρει στους γονείς ενημέρωση για το που βρίσκονται κάθε στιγμή τα παιδιά τους ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας
   
 • Προσφέρει στο σχολείο εύκολη διαχείριση στοιχείων παιδιών – δρομολογίων
   
 • Λειτουργεί μέσω των απλών smartphones και δεν απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού
   
 • Είναι πλήρως σύμφωνη με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Δείτε το Ενημερωτικό Υλικό της νέας εφαρμογής SAFe-BUS.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DOTSOFT Α.Ε ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Η Dotsoft και ο Δήμος Τρικκαίων υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την Αυτοματοποιημένη Ηλεκτρονική Καταγραφή, Απεικόνιση και Ανάλυση της Κατανάλωσης Ενέργειας στον Δήμο.Η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και της DOTSOFT A.E. για την πιλοτική λειτουργία λογισμικού για την Αυτοματοποιημένη Ηλεκτρονική Καταγραφή, Απεικόνιση και Ανάλυση της Κατανάλωσης Ενέργειας υπεγράφη στις 13/02/2019. Με την ανάλυση των στοιχείων κατανάλωσης ενέργειας και την κατάρτιση εξειδικευμένων περιοδικών εκθέσεων θα αναδειχθούν τα ενεργοβόρα σημεία και οι περιοχές όπου απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση πόρων. Με το λογισμικό IANOS ο Δήμος Τρικκαίων αποκτά ένα καινοτόμο τεχνολογικό εργαλείο «Έξυπνης Πόλης» για να υποστηρίζει ακόμη πιο έντονα την Ποιότητα Ζωής των Πολιτών, αναδεικνύοντας παράλληλα μια καλή πρακτική για την παρακολούθηση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DOTSOFT A.E. ΜΕ ΤΟ EKETA/IMET

Νέα συνεργασία της DOTSOFT Α.Ε με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), σύμφωνα με την από 02/01/2019 υπογεγραμμένη σύμβαση. Η εταιρεία μας ανέλαβε το έργο με αντικείμενο την «Αναβάθμιση αρχιτεκτονικής και λειτουργίας του ΚΟΜΒΟΥ», στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών συλλογής ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες λειτουργούν ως υπηρεσία διαχείρισης «μεγάλων» δεδομένων και ως κεντρικός πάροχος υπηρεσιών και «ανοικτών» κυκλοφοριακών δεδομένων στην Ελλάδα. Τα βασικά στοιχεία του έργου περιλαμβάνουν: Τη βελτίωση των δυνατοτήτων του ΚΟΜΒΟΥ σχετικά με την επεξεργασία και οπτικοποίηση μεγάλων όγκων δεδομένων (Big Data) από πολλαπλές πηγές Την ενσωμάτωση καινούριων πηγών δεδομένων από τον τομέα των μεταφορών Τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα υφιστάμενα αλλά και τα καινούρια δεδομένα που συλλέγονται Τη διευκόλυνση της χρήσης της πλατφόρμας ανοιχτών δεδομένων του ΙΜΕΤ με την μετατροπή των δεδομένων του ΚΟΜΒΟΥ σε “Linked Open Data” Την εμπορική εκμετάλλευση των δεδομένων και υπηρεσιών του ΚΟΜΒΟΥ

Η DOTSOFT ΣΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ VERDE-TEC 2019

Η DOTSOFT Α.Ε είναι μία από τις πιο καινοτόμες και πρωτοπόρες εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών, με μακρά τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανάπτυξη και υποστήριξη σύνθετων έργων πληροφορικής.

Επισκεφθείτε μας στο περίπτερο Γ22 για να συζητήσουμε θέματα σχετικά με:

 • Διαχείριση Ενέργειας
 • Εφαρμογές Smart Cities
 • Διαχείριση Στόλου Οχημάτων
 • Λύσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 • Ολοκληρωμένες Λύσεις Wi-Fi
 • Τουριστική Προβολή

Μαζί σχεδιάζουμε την κατάλληλη λύση για εσάς!

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DOTSOFT Α.Ε. ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Νέα συνεργασία της DOTSOFT ΑΕ με το Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Βάση δεδομένων στοιχείων ταυτοποίησης αυθεντικότητας τοπικών προϊόντων Β. Αιγαίου και Κύπρου (4.2.1) & Διαδραστική Πλατφόρμα ανάδειξης τοπικών προϊόντων και υποστήριξης ιδιωτικών επιχειρήσεων στην πιστοποίηση αυθεντικότητας και την εμπορική τους προώθηση (5.2.1) της πράξης ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», σύμφωνα με την από 29/01/2019 υπογεγραμμένη σύμβαση.

Στόχος του έργου «ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της ταυτοποίησης αυθεντικότητας των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εμπορική τους αξιοποίηση, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές.

Τα παραδοτέα που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του έργου είναι:

 • Δημιουργία Βάσης δεδομένων στοιχείων ταυτοποίησης αυθεντικότητας τοπικών προϊόντων Β. Αιγαίου και Κύπρου, όπου θα καταχωρούνται, θα οργανώνονται και θα τηρούνται τα αποτελέσματα των αναλύσεων ταυτοποίησης προϊόντων.
 • Ανάπτυξη Διαδραστικής Πλατφόρμας ανάδειξης τοπικών προϊόντων και υποστήριξης ιδιωτικών επιχειρήσεων στην πιστοποίηση αυθεντικότητας και την εμπορική τους προώθηση, με στόχο να αποτελέσει την κεντρική διαδικτυακή πύλη υποστήριξης των ΜΜΕ επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας τοπικών προϊόντων της διασυνοριακής περιοχής, αναπτύσσοντας την επιχειρηματικότητα, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DOTSOFT Α.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νέα συνεργασία της DOTSOFT ΑΕ με τον ΟΜΜΘ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προμήθεια Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, Αρχειοθέτησης, Διακίνησης Εγγράφων και Ροής Εργασιών» σύμφωνα με την από 27/12/2018 υπογεγραμμένη σύμβαση.

Με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται η ψηφιακή υποδομή του Οργανισμού μέσα από την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής.

Η επιλεγείσα λύση Papyros Millennium III ενσωματώνει λειτουργικότητες για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Έτσι καθιερώνεται η ηλεκτρονικοποίηση των ενεργειών πρωτοκόλλησης και διακίνησης εγγράφων, της διαχείρισης φακέλων υποθέσεων και της διαχείρισης των βασικών επιχειρησιακών διαδικασιών.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DOTSOFT Α.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Νέα συνεργασία της DOTSOFT Α.Ε με τον Δήμο Αβδήρων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προμήθεια Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)» σύμφωνα με την από 18/12/2018 υπογεγραμμένη σύμβαση.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών των εκπροσώπων του Δήμου Αβδήρων προς την κατεύθυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του Πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Με τις νέες λειτουργικότητες της λύσης ΣΗΔΕ Papyros Millenium III και τη σχετική παροχή υπηρεσιών για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας, διασφαλίζεται η καλύτερη οργάνωση και αποδοτικότερη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Δήμου που διακινούν φυσικά και ηλεκτρονικά έγγραφα.

Pages