Greek

Νέα συνεργασία με την ΕΕ & το "Cedefop"

Η DOTSOFT Α.Ε. συμμετέχει στη Σύμβαση-Πλαίσιο Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπροσωπείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης - "Cedefop".

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ (ICT) που σχετίζονται με διαδραστικές διαδικτυακές εφαρμογές: συμβουλευτική, υλοποίηση των απαιτήσεων χρηστών, κατασκευή διαδικτυακών εφαρμογών, διορθωτική και εξελικτική συντήρηση, τεχνική υποστήριξη, προσαρμοσμένος προγραμματισμός ιστοσελίδων, ανάπτυξη βάσεων δεδομένων, τεκμηρίωση και διαχείριση έργου.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν επιχειρηματική ανάλυση αναγκών και απαιτήσεων που προέρχονται από τον Οργανισμό, ανάλυση "κατασκευής-ή-προμήθειας", έρευνα αγοράς για την επιλογή λύσης είτε COTS (Commercial Off-The-shelf software) είτε ανοιχτού κώδικα και παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών υποστήριξης για την ανάπτυξη και χρήση της λύσης.

Οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίως Drupal, PHP, MySQL και Microsoft SQL βάσεις δεδομένων, ωστόσο ενδέχεται να εφαρμοστούν πρόσθετες τεχνολογίες για μια απαραίτητη λύση.

Η υλοποίηση αυτού του έργου θα υποστηρίξει την αποστολή του Cedefop να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και την εκμάθηση των πολιτικών διαδικασιών μεταξύ των Ευρωπαϊκών και εθνικών παραγόντων, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μέσω των διαδικτυακών του καναλιών.

 

29/9/2021 και ώρα 11:00π.μ. EIKONIKH ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΤΟ - PROMOTE

Η DOTSOFT σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εικονική ημερίδα διάχυσης των
αποτελεσμάτων του έργου ΑΝΑΔΕΙΞΤΟ - PROMOTE η οποία θα πραγματοποιηθεί από
τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. στον διαδικτυακό σύνδεσμο:

Zoom link: https://tinyurl.com/5e4na79s

Η ημερίδα αφορά το έργο ΑΝΑΔΕΙΞΤΟ - PROMOTE, πληροφορίες για το οποίο είναι
διαθέσιμες εδώ https://promote.web.auth.gr/

To πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dotsoft.promote.amorgos την
εφαρμογή για android smartphones και να αξιολογήσετε το περιεχόμενο με βάση
τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης:

 • UEQ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMCuOo6YmSa-ESc8NLtHoHWhewQnQIGdq8
v93KDzK4RxHCMw/viewform

 • SUS:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcVCxUowsjKRTd7VyVvrchVLOxjbUDt26j
UGT4oFxypEEMFg/viewform

H συμμετοχή σας είναι πολύτιμη για την διεξαγωγή των ερευνητικών μας
αποτελεσμάτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική
διεύθυνση info [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ DOTSOFT ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Η DOTSOFT Α.Ε. υπέγραψε νέα σύμβαση με το Κέντρο Περιβάλλοντος Πτολεμαίδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Improving water management and supply infrastructure via smart technologies, policies and tools - SAVE-WATER».

 

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης υλοποίησης Παραδοτέων:

- Διαχείριση έργου και συντονισμός εταίρων,

- Επικοινωνία μεταξύ των εταίρων και Δράσεις Διάχυσης της πληροφορίας του έργου,

- Δίκτυα και Δημιουργία βάσεων χαρτογραφικών δεδομένων GIS.

 

Γενικός στόχος του έργου SAVE-WATER είναι η βελτίωση και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και εφαρμογών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων του έργου.

 

Το έργο «Improving water management and supply infrastructure via smart technologies, policies and tools - SAVE-WATER» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg – IPA CBC «Greece-Albania 2014-2020» (85% Ευρωπαϊκή Ένωση, 15% Εθνική Συμμετοχή).

Νέο Έργο στον τομέα του πολιτισμού με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

Νέο έργο για τη DOTSOFT με στόχο τη δημιουργία e-υπηρεσιών και e-περιεχομένου, στον Δήμο Θήρας, που αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό παγκοσμίως. Βασικό ζητούμενο είναι η οικοδόμηση μια ενισχυμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους ενδιαφερόμενους και τους επισκέπτες του νησιού.

 

Το έργο με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ» περιλαμβάνει:

 

 1. Mobile εφαρμογή για την προβολή των παρακάτω πολιτιστικών σημείων του νησιού:
 • Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου
 • Αρχαία Θήρα
 • Μουσείο Προϊστορικής Θήρας
 • Αρχαιολογικό Μουσείο
 • Εκκλησιαστική Συλλογή Πύργου
 • Εκκλησία Παναγίας Επισκοπή Γωνιά
 • Αγία Ειρήνη Περίσσα
 • Γουλάς Εμπορείου

 

 1. Υποδομή τεχνολογίας beacon σε επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για εφαρμογή ακουστικής ξενάγησης σε δύο (2) γλώσσες.
 2. Ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet.
 3. Κεντρικό ψηφιακό Αποθετήριο εγγράφων και αρχείων πολυμέσων.
 4. Πλατφόρμα καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 5. Ψηφιακή εφαρμογή προβολής του νησιού της Νέας Καμένης και του ηφαιστείου της Σαντορίνης σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 78.940,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίου.

Νέα συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η DOTSOFT ΑΕ εντάχθηκε επιτυχώς στην ομάδα που θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ανάπτυξη διαδικτυακών μαθημάτων στον τομέα της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ικανότητας του Τμήματος Εκπαίδευσης.

 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) επέλεξε την DOTSOFT ΑΕ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη διαδικτυακών μαθημάτων στον τομέα της εκπαίδευσης, οι οποίες θα ζητούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του φορέα. Το έργο στοχεύει στη στήριξη του σχεδιασμού και της ανάπτυξης μελετών και προγραμμάτων, σεμιναρίων κατάρτισης και υποστηρικτικού υλικού αναφοράς, μεθοδολογιών παρακολούθησης, νέων ή/και επικαιροποιήσεων υφιστάμενων διαδικτυακών εργαλείων, διαδικτυακών εφαρμογών, μαθημάτων και υλικού σχετικών με τους τομείς της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣτΕ. Επιπλέον, η υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία καθορισμένων ιστοριών ή/και σεναρίων εμπλουτισμένων με οπτικά ελκυστικά γραφικά στοιχεία, κουίζ και πολυμέσα, για την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας, καθώς και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τους χρήστες.

 

ΝΕΑ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η DOTSOFT ΑΕ ανέλαβε την «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών αξιοποίησης της διασυνοριακής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης» για το Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση της Πράξης:“Innovative Instruments for the Preservation and Promotion of Cultural Heritage in the Cross-Border Area-Tourism-e” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-Α«Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

 

Ο κύριος στόχος της Πράξης είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες που σχετίζονται με μνημεία πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Βουλγαρίας.

 

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:

1. Δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου προϊόντων και τουριστικών διαδρομών

 

2. Πολυμεσικό περιεχόμενο - Πανοράματα 360° και διαδραστικές διαδρομές εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) για υπολογιστές, κινητές συσκευές και συσκευές ακουστικών

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 105.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και οι εθνικοί πόροι κατά 15% μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

ΝΕΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ DOTSOFT ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η DOTSOFT ΑΕ υπέγραψε νέα σύμβαση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Το Διαδίκτυο του Πολιτισμού: Ενσωματώνοντας Τεχνολογία RFID στο Μουσείο».

Αντικείμενο του έργου είναι η Προμήθεια Εξοπλισμού Radio Frequency Identification (RFID) για τις ανάγκες του έργου «Το Διαδίκτυο του Πολιτισμού: Ενσωματώνοντας Τεχνολογία RFID στο Μουσείο» που υλοποιεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με κωδ. Πράξης MIS 5072497, στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» - ΕΣΠΑ 2014-2020 με Κωδικό ΟΠΣ 2076 του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Το έργο περιλαμβάνει αναγνώστες, κεραίες και εκτυπωτή UHF RFID.

Στα πλαίσια του έργου, κάθε έκθεμα θα είναι εφοδιασμένο με μία μοναδική RFID ετικέτα και η θέση του θα ελέγχεται συνεχώς μέσα από ένα πυκνό δίκτυο από RFID αναγνώστες. Έτσι, όταν ένα έκθεμα μετακινείται, π.χ. για να διεξαχθεί μία εργασία συντήρησης, η μετακίνηση καταγράφεται από το σύστημα ταυτόχρονα με το προσωπικό που μετακίνησε το έκθεμα. Επιπλέον, η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθούν από την ομάδα έργου πρωτότυπες μέθοδοι ιχνηλάτησης της ροής των επισκεπτών του Μουσείου.

ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Η DOTSOFT ΑΕ υπέγραψε νέα σύμβαση με το Δήμο Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 106.660,00€ και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν:

 

 • Στην υλοποίηση μίας κεντρικής πλατφόρμας “έξυπνης πόλης” μέσω της οποίας ο Δήμος θα διαχειρίζεται εφαρμογές και δεδομένα
 • Στην εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης και απομακρυσμένης διαχείρισης της κατανάλωσης ρεύματος σε δημόσια κτίρια.
 • Στην εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και παρακολούθησης του στόλου του Δήμου.
 • Στην τοποθέτηση έξυπνων υδρομέτρων για τη δυνατότητα αυτόματης μέτρησης της κατανάλωσης πόσιμου ύδατος.
 • Στην προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού διαχείρισης ασύρματου δικτύου (WiFi) με δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος θα είναι σε θέση να αξιοποιεί πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του, τη μείωση του λειτουργικού κόστους στους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας, του ύδατος αλλά και των απορριμμάτων και του μηχανισμού διαχείρισης εργοταξίων στα όρια του Δήμου.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Νέα συνεργασία της εταιρείας DOTSOFT ΑΕ με το Δήμο Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου παροχής υπηρεσιών  «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας», σύμφωνα με την από 18/05/2021 υπογεγραμμένη σύμβαση. Η παρούσα σύμβαση  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΩΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ» και από Εθνικούς Πόρους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 128.140,00€.

 

Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υλοποίηση:

 • Πλατφόρμας Έξυπνης πόλης για τη διασύνδεση κάθετων εφαρμογών σε ενιαίο επιχειρησιακό περιβάλλον
 • Κεντρικού λογισμικού ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, αρχειοθέτησης και διακίνησης εγγράφων
 • Διαδικτυακής πλατφόρμας για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με τον οδικό φωτισμό, τα απορρίμματα και το κόστος ενέργειας των αντλιοστασίων και των δημόσιων κτιρίων
 • Εφαρμογής ελέγχου πληρότητας κάδων
 • Διαδραστικής διαδικτυακής πύλης γεωχωρικών δεδομένων που θα αφορά τόσο τις υπηρεσίες του Δήμου (μηχανικούς) όσο και τους δημότες
 • Λογισμικού για τη διαχείριση του μητρώου Υδρομέτρων του Δήμου
 • Ασύρματου δικτύου (WiFi) και εφαρμογής διαδραστικής επικοινωνίας και άμεσης πληροφόρησης δημοτών

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Νέα συνεργασία της εταιρείας DOTSOFT ΑΕ με το Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου παροχής υπηρεσιών  «Πιλοτικές δράσεις, Συνοπτική έκθεση πιλοτικών δράσεων και Κοινή έκθεση εκ των υστέρων αξιολόγησης στο πλαίσιο του Έργου Networking for Reciprocal Safe Cross Border Water Supply towards a Worth Living Environment “SaveSafeWater”», σύμφωνα με την από 20/05/2021 υπογεγραμμένη σύμβαση. Η παρούσα σύμβαση  συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα INTERREG IPA Cross – Border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014-2020” με κωδικό MIS 5031143 και από Εθνικούς Πόρους.

 

Το έργο περιλαμβάνει:

 • Ανάπτυξη web-GIS εφαρμογής χαρτογράφησης ιστορικού βλαβών και μετάπτωσης δεδομένων χαρτογράφηση στην υπάρχουσα γεωχωρική βάση δεδομένων
 • Χαρτογράφηση του εξωτερικού δικτύου του ΣΥΔΛΙ
 • Οργάνωση και το Συντονισμό των Πιλοτικών Δράσεων
 • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού συστήματος τηλε-ελέγχου και τηλε-εποπτείας ΤΣΕ (σύστημα scada)
 • Επέκταση αυτοματισμού λειτουργίας αντλιοστασίων ΣΥΔΛΙ.

 

Με την υλοποίηση του έργου ο ΣΥΔΛΙ αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων,  στην παρακολούθηση των βλαβών στις εγκαταστάσεις του και στη χαρτογράφηση του δικτύου του.

Pages