Συνεργασία με τον Δήμο Χανίων για την ανάδειξη για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου

Η DOTSOFT Α.Ε. ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων».

Αντικείμενο του έργου είναι η πολυμεσική και πολυτροπική προβολή και ανάδειξη του Πολιτιστικού και Τουριστικού αποθέματος της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Χανίων με ένα σύνολο καινοτόμων και συνδυαστικών δράσεων για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την ανάκτηση του μέγιστου δυνατού πολλαπλασιαστικού οφέλους, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την τοπική οικονομία.

Βασίζεται σε μια διαδημοτική συνεργασία των επτά Δήμων της Π.Ε. Χανίων (Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου - Σελίνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Σφακίων και Χανίων) δημιουργώντας συνέργειες και οικονομίες κλίμακας στην κατεύθυνση της αποδοτικότερης αξιοποίησης των πόρων του ΕΠ Κρήτης 2014 -2020. Παράλληλα θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης και προβολής της Π.Ε. Χανίων με αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ.

 

Αυτό θα γίνει μέσω των επιμέρους υπηρεσιών:

α) Συλλογή, τεκμηρίωση και δημιουργία πολυμεσικού υλικού (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο) σημείων ενδιαφέροντος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων

β) Ανάπτυξη ενός διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος, μιας ψηφιακής πλατφόρμας παρουσίασης του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων

γ) ανάπτυξη μιας εφαρμογής κινητών συσκευών (App - Android, iOS), όπου οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) που αξιοποιείται και δημιουργεί αφορμές για διάλογο κατά την διάρκεια της ξενάγησης.

δ) Προμήθεια οθονών αφής και εγκατάσταση συσκευών που επικοινωνούν ασύρματα, μέσω Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης (BLE 4.0), αμφίδρομα με άλλες συσκευές (πχ Smartphone).

Κοινοποίηση άρθρου